Krista Pärmäkoski ja Remi Lindholm olivat lauantain juhlitut sankarit hiihdon SM-kisoissa. Pärmäkoski voitti naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisan. Lindholm oli ykkönen miesten 15 kilometrin (v) kisassa.

Pärmäkoski voitti kakkoseksi tulleen Jasmi Joensuu yli puolella minuutilla. Eveliina Piippo oli kolmas ja Riitta-Liisa Roponen neljäs.

– Kisa sujui tosi hyvin. Vähän sokkona lähdin ladulle, enkä ehtinyt kiertää kisalatua. Ekan ringin vähän tunnustelin alamäissä, että minkälaisia käännöksiä oli. Toisella kierroksella uskalsin niitä tulla vähän kovempaa. Kaikki halusin laittaa tänään ladulle, avasi Pärmäkoski Hiihtoliiton tiedotteella.

Miesten kisan kakkonen oli Joni Mäki. Niko Anttola taisteli viimeisenä palkintopallille.

– Lähdin tasaisen kovaa ja hiihdin tasaisen kovaa koko matkan. Kuulin aika hyvin väliaikoja kaikkiin muihin, kun lähdin melkein viimeisenä matkaan. Sillon kun kuulin, että muut ottivat kiinni, niin lisäsin vauhtia, kommentoi Lindholm tiedotteella.

Miesten kisasta puuttuivat Suomen kovista tykeistä Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen. Naisissa ei ollut mukana Kerttu Niskanen. Ennen kisan alkua selvisi myös yksi merkittävä poissaolo.

– Syytä emme tiedä, mutta Anne Kyllönen, joka varmasti olisi mitaleista kamppaillut tänään kamppaillut, ei lähde ladulle numerolla 114, hämmästeli Ylen selostaja Kimmo Porttila lähetyksessä.

Kyllönen kertoi itse myöhemmin mistä oli kyse Instagram Storiesissa.

– No start today (suomeksi: ”Ei lähtöä tänään.) Kroppa ilmoitti, että tänään on palautuspäivä. Huomisesta päätös illan ja huomenaamun tuntemuksien mukaan, viestitti veteraanihiihtäjä.