F1-kausi 2023 käynnistyy 3.–5. maaliskuuta. Viaplay kiihdyttää kauteen torstaina alkavien talvitestien ja maanantain kausiennakon siivittämänä.

Kalenteriin on täksi kaudeksi lisätty Qatarin ja Las Vegasin osakilpailut. Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki testit, vapaat harjoitukset, sprintit, aika-ajot ja osakilpailut suorina lähetyksinä.

Torstaista lauantaihin ajettavat talvitestit ovat esinäytös alkavalle kaudelle.

– Testipäiviä on tänä vuonna ainoastaan kolme ja se tuo varmasti tiimeille omanlaisensa paineen. Kaiken pitäisi olla mahdollisimman pitkälle valmista, mutta aiemmat vuodet ovat osoittaneet, että yllätyksiä tulee aina, kertoo Viaplayn varikkotoimittaja Mervi Kallio, joka raportoi testien tunnelmia paikan päältä Bahrainista.

–Olen niin innoissani, että kausi viimein alkaa. Viime kaudella Mercedes paransi menoaan loppukautta kohden, joten veikkaan että mestaruustaistosta tulee Red Bullin, Mercedeksen ja Ferrarin kauppa, ennakoi Mervi Kallio.

Viaplayn F1-tiimistä paikan päällä Bahrainissa ovat avausviikonloppuna varikkotoimittaja Mervi Kallio, selostaja Niki Juusela, sekä asiantuntijat Ossi Oikarinen, David CoulthardTom Kristensen ja Mika Häkkinen. Studiossa Iiro Harjulan seurana asiantuntija Mika Salo.

–Odotan ensimmäistä kisaa, siitä näkee sen vauhdin, missä kukakin on. Sen jälkeen kaikki asettuu paikoilleen, Mika Salo sanoo.

Viaplayn raudanluja F1-tiimi jatkaa uudelle kaudelle samalla kokoonpanolla. Asiantuntijoina nähdään Mika Häkkinen, Heikki Kovalainen, Mika Salo, Emma Kimiläinen, Toni Vilander, Ossi Oikarinen, Aaro Vainio, sekä Viaplayn kansainväliset asiantuntijat ja lajilegendat David Coulthard sekä Tom Kristensen. Suoraan kisojen ytimestä raportoi tälläkin kaudella varikkotoimittaja Mervi Kallio, kisaviikonloput selostaa tuttu formulaääni Niki Juusela.

Viaplayn F1-tiimin tekninen asiantuntija, F1-insinöörinäkin toiminut Ossi Oikarinen nähdään tulevalla kaudella myös uuden juttusarjan keulakuvana. Uusi lähetysten sisällä nähtävä juttusarja, Ossin Paja, perehtyy F1-autoon; sen tekniikkaan, eri osiin ja ominaisuuksiin sekä käyttäytymiseen, pyrkien avaamaan nämä katsojille mahdollisimman selkeästi. Ossi Oikarisen työparina Ossin Pajalla on F1-selostaja Niki Juusela.

Alkavalla kaudella ajetaan yhteensä 23 osakilpailua, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin. Odotettu Las Vegasin Grand Prix tullaan ajamaan neonvaloissa kylpevällä Las Vegas Stripillä. Legendaarinen Las Vegas on ollut mukana kisakalenterissa viimeksi Keke Rosbergin ajaessa siellä mestariksi vuonna 1982 – ilmassa on siis suomalaisittain historian havinaa.

– Las Vegas Keke Rosberg kaikuineen kutkuttaa kovasti, Niki Juusela myhäilee.

Lähde: Viaplayn tiedote