Entinen hiihtotähti Devon Kershaw puhuu asioista usein varsin suoraan. Tällä kertaa mies päätti avautua dopingista FasterSkier-podcastissaan.

Kershaw, joka voitti parisprintin MM-kultaa vuonna 2011, avautui Sotshin olympialaisten hurjasta dopingin käytöstä.

– Suurimmat dopingtarinat on jo kerrottu Icarus-dokumentissa (suomeksi ”Käry”). Sotshin jälkeen selvinnyt on jotain aivan villiä. Sitä on vaikea uskoa edes todeksi. On masentavaa, että se osoitettiin todeksi. Se ylittää kaikki dopinghuhut, joita olen kuullut 16–17 vuoden aikana hiihdon parissa, hämmästeli mies Venäjän järjestelmälliseen dopingohjelmaan viitaten.

Kershaw otti jutussa myös esiin Lahden vuoden 2001 MM-kisojen suomalaiskäryt.

– Olen nyt jo liian vanha muistamaan, mitä tapahtui Lahden vuoden 2001 MM-kisoissa, kun koko Suomen miesten joukkue ja Kuitunen jäivät kiinni kotikisoissa, mutta Sotshin systemaattinen dopingin käyttö oli jotain uskomatonta, ällisteli mies.

Kershaw’n faktat olivat toki hieman hakusessa. Koko Suomen miesten joukkue ei jäänyt vuoden 2001 MM-kisoissa kiinni dopingista. Neljä miestä ja kaksi naista kärähti Lahden kisojen yhteydessä.