Hiihtotähti Aleksandr Bolshunov otti Pekingin olympialaisissa peräti kolme kultaa. Tällä kaudella mies ei ole mukana kansainvälisissä kisoissa, sillä venäläiset on suljettu pois kisoista.

Bolshunovin kohdalla on muitakin kysymysmerkkejä. Yksi niistä on miehen mahdollinen siirtyminen ampumahiihtoon.

Venäjän ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Viktor Majgurov on tehnyt julkisesti selväksi, että hän toivottaisi Bolshunovin avoimin rinnoin ampumahiihdon puolelle. Venäjällä on spekuloitu, että Bolshunov saattaisi kaivata uutta haastetta maastohiihdon dominoimisen jälkeen.

On myös jokseenkin mahdollista, että venäläiset ampumahiihtäjät pääsevät takaisin kansainvälisiin kisoihin ennen hiihtäjiä.

Jotkut naishiihtäjät ovat siirtyneet ampumahiihtoon (esimerkiksi Anamarija Lampic, Denise Herrmann-Wick ja Stina Nilsson). Miesten kohdalla ei kuitenkaan ole nähty vastaavaa ryntäystä viime vuosina.

Bolshunovin mahdollinen loikka ampumahiihtoon herätti kuitenkin keskustelua ampumahiihdon MM-kisojen yhteydessä. Norjan Tarjei Bö kommentoi asiaa Nettavisenille. Hän vihjaili, että Bolshunov saattaa olla liian temperamenttinen tähän lajiin.

– Hän näyttää kisoissa varsin aggressiiviselta. Olen kuullut, mitä hän tekee ladulla… Mutta jos hän pystyy kontrolloimaan tuota hulluutta hieman, voisi se mennä hyvin, pohti Tarjei Bö.

Tarjein velipoika Johannes Bö taas piti Bolshunovin menestymistä mahdollisena ampumahiihdossa. Hän teki toki selväksi, että kukaan ei tiedä, onko Bolshunov tarpeeksi hyvä ampumaan.