Venäjällä väläyteltiin hiljattain takaporttia Aleksandr Bolshunovin ja Planican MM-kisojen suhteen. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tyrmäsi nuo aikeet, mutta Venäjällä ei ole vielä täysin luovutettu.

Venäläismedia otti alun perin esiin sen, että Bolshunov voisi kilpailla 30 kilometrin yhdistelmähiihdossa. Bolshunov on kyseisen matkan hallitseva maailmanmestari.

Hallitsevat maailmanmestarit pääsevät tavallisesti puolustamaan mestaruuttaan. Venäjällä pohdittiin, voisiko Bolshunov ängetä kisakoneeseen tuon ”henkilökohtaisen kiintiön” kautta.

FIS vastasi venäläismedialle tylysti: Bolshunov ja muut venäläishiihtäjät eivät voi osallistua tämän vuoden MM-kisoihin.

Venäläislegendat ovat kuitenkin tyytymättömiä. Legendaarisen uran hiihdossa ja ampumahiihdossa tehnyt Anfisa Reztsova esitti oman näkemyksensä FIS:n ratkaisusta. Hän väläytti vielä viimeisen oljenkorren käyttämistä.

– Tämä on totta kai loukkaavaa ja hänellä (Bolshunov) on täysi oikeus haastaa heidän oikeuteen. Se on neuvoni Bolshunoville. Hyvien lakimiesten avulla se voi olla mahdollista ennen MM-kisoja. Vielä on toivoa, linjasi nainen Sport-Expressille.

Ampumahiihtolegenda Aleksandr Tihonov esitti myös oman valituksensa aiheesta. Hän syytti asiasta Norjaa. Tihonovin mielestä Bolshunovin pitäisi kuitenkin keskittyä kilpailemaan venäläisen yleisön edessä.