Suomen hiihdon miesten hiihdon ykköstähden Iivo Niskasen tilanne on iso puheenaihe ennen Planican MM-kisoja. Asia kiinnostaa luonnollisesti myös muualla hiihtomaailmassa.

Venäläisten poissaolo kisoista on nostanut mielenkiintoa Johannes Kläbon suhteen. Jotkut ovat povanneet norjalaiseille peräti kuutta MM-kultaa eli kaikkien matkojen voittamista.

Venäläinen ex-hiihtäjä Aleksandr Pantshinski on tehnyt selväksi Championat-sivustolle, että hän pitää Kläbon kuutta kultaa mahdollisena. Venäläinen kokee Federico Pellegrinon ja Richard Jouven olevan miehen kovimmat haastajat.

Pantshinski ei pidä tällä hetkellä Iivo Niskasta erityisen kovana vastustajana Kläbolle. Niskasen katse on pääosin 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa.

– Yhdistelmähiihto voi olla haastava Johannekselle.. Vastustajat eivät kyllä ole tällä hetkellä siinä iskussa, että he voisivat hiihtää porukkaa hajalle. Iivo Niskanen ei luultavasti ole sellaisessa kunnossa, kun taas Johannes on osoittanut kovaa vauhtia myös distanssimatkoilla. Kläbo voi hyvin voittaa sekä yhdistelmähihdon että viidenkympin kisat, arvioi vuoden 2010 olympiahopeamitalisti.

Maastohiihto

Pohjoismaisten lajien MM-kisat
Planica, Slovenia 22.2.-5.3.2023

Naiset
Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo, Krista Pärmäkoski

Miehet
Ville Ahonen, Niko Anttola, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen, Lauri Vuorinen