Entinen hiihtotähti Aleksandr Legkov haluaa, että venäläiset hiihtäjät päästetään takaisin kansainvälisiin kisoihin. Iivo Niskasen entinen kilpakumppani avautui asiasta Match TV:llä.

Olympiakultaa urallaan voittanut Legkov esitti myös kovan väitteen. Hänen mukaansa muunmaalaiset hiihtäjät haluavat todellisuudessa venäläiset takaisin kisoihin. He eivät vain halua puhua asiasta julkisesti, koska painostus on liian kovaa.

– Mitä tulee mahdollisiin boikotteihin, on minulla tietoa, että monet ulkomaalaiset hiihtäjät, kollegamme – jos ei lasketa norjalaisia – haluavat meidät takaisin.

– He sanovat kaipaavansa meitä. ”Tulkaa takaisin, haluamme kilpailla teidän kanssanne!” Mutta he eivät sano sitä julkisesti, vaan yksityisissä keskusteluissa.

Legkovin väite on melkoinen. Esimerkiksi suomalaishiihtäjät ovat julkisesti kannattaneet varsin vahvasti venäläishiihtäjien poissaoloa kansainvälisistä kisoista.

Legkov tiedostaa boikottiuhan. Hän ei myöskään tyrmää ajatusta siitä, että venäläisurheilijat kilpailisivat olympialaisissa neutraaleina urheilijoina.

– Jos poliitikot joissain maissa haluavat järjestää boikotin meidän vuoksemme, on se heidän ongelmansa. Toivottavasti joku muuttaa heidän mielensä. Kansainvälisen olympiakomitean on vihdoin ilmaistava selvä kanta.

– Mielestäni on ok, että urheilijamme kilpailisivat neutraaleina urheilijoina (ei lippuja ja muita maatunnuksia). Kaikki tietävät, mistä maasta he tulevat.