Hiihdon maailmancupin naisten viesti sai erikoisen päätöksen Italian Toblachissa. Palkintojenjakoa jouduttiin nimittäin siirtämään Saksan joukkueeseen liittyvän epäselvyyden vuoksi.

Lopulta tuli kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n tuomariston ratkaisu: kakkosena maaliin tullut Saksa päätettiin hylätä.

FIS:n maastohiihdon kilpailukoordinaattori Doris Kallen teki norjalaisella NRK:lla selväksi, että Saksa ei ollut ilmoittanut joukkueeseen tehtyä muutosta asianmukaisesti. Se johti hylkäykseen.

Tapaus huomattiin myös Ylen suorassa lähetyksessä. Selostaja Kimmo Porttila ja Ville Nousiainen luulivat aluksi Coletta Rydzekin vetävän Saksan ankkuriosuutta. Todellisuudessa ladulla oli siis Sofie Krehl.

Lopulta kaksikko huomasi asian. Nousiainen paljasti Ylen lähetyksessä, että entinen maajoukkuehiihtäjä Martti Jylhä viestitti asiasta.

– Meillä grafiikka näyttää väärin tässä. Hiihtäjä ei ole Rydzek, niin kuin näet itsekin. Se on Sofie Krehl, Saksalta. Tuli Martti Jylhältä viesti, paljasti Nousiainen Ylellä.

Sen jälkeen kaksikko jäi pohtimaan, miksi muutosta ei ollut ilmoitettu lähtölistaan. Nousiainen arveli vielä tuossa vaiheessa, että kyse oli viime hetken sairastumisesta.

Norja voitti naisten viestin. Ruotsi nousi Saksan hylkäämisen vuoksi kakkoseksi. Yhdysvallat oli kolmas ja Suomi (Johanna Matintalo, Krista Pärmäkoski, Emmi Lämsä, Anne Kyllönen) neljäs.

– No oli se nyt parempaa, kun viime viikon perinteinen. Olisi toivonut, että olisi päässyt jonkun peesissä hiihtämään noita tasaisia ja helppoja pätkiä mutta nyt sattui vähän huonompi rako. Ei ehkä ihan vielä sellaista menoa, mitä toivoisi mutta on tässä vielä aikaa. Nyt valmistautumisleirille nauttimaan hyvistä olosuhteista ja tekemään rauhallista lenkkiä, niin uskon, että se sieltä pikkuhiljaa löytyy, kommentoi Pärmäkoski kakkososuuttaan Hiihtoliiton tiedotteella.