Norjan naisten ampumahiihtojoukkueessa on ilmeisen hyvä ilmapiiri. Naistähdet saavat kuitenkin kuulla kuittailua yhdestä asiasta.

Ingrid Landmark Tandrevold paljasti hiljattain VG-lehdelle, että Norjan miesampumahiihtäjät ovat huomanneet erään seikan naisten joukkueen urheilijoiden miesystävistä. Heitä yhdistää nimittäin yksi asia.

– He kiusaavat meitä, koska meillä on monilla poikaystävä, joka on entinen maastohiihtäjä tai ampumahiihtäjä, ja he ovat vahvasti mukana meidän toiminnassamme. Jotkut miehistä ajattelevat, että meitä hemmotellaan, kun meillä on tällaiset miesystävien tukijoukot treeneissä, sanoi Tandrevold pilke silmäkulmassa VG:lle.

Tandrevoldin oma kihlattu on entinen hiihtäjä Trygve Markset. Hän auttaa naista myös valmennuksen puolella.

– Jätkät ovat varmaan hieman kateellisia, mutta on tietenkin fysiologisesti ymmärrettävää, että meidän poikaystävämme pysyvät paremmin mukanamme kuin heidän naisystävänsä, muistutti norjalaistähti.

Joukkueesta löytyy siis myös muita esimerkkejä. Marte Olsbu Röiseland on naimisissa Saksan naisten ampumahiihtomaajoukkueen valmentajan Sverre Olsbu Röiselandin kanssa. Ida Lienin kumppani on taas ex-hiihtäjä Anders Sörensen.