Maastohiihdon maailmancup-kausi saatiin päätökseen Lahden Salpausselällä 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailuilla.

Kerttu Niskanen hiihti naisten kilpailun viidenneksi. Sijoitus riitti vahvistamaan naiselle normaalimatkojen kokonaiskilpailujen voiton. Iivo Niskanen taipui miesten kisan kiritaistossa yhdeksänneksi.

Kerttu Niskanen iloitsi omasta saavutuksestaan.

– Tämä on varmasti yksi hienoimmista asioista minun urallani. On hienoa olla paras normaalimatkojen hiihtäjä. Silloin täytyy onnistua tasaisesti niin perinteisellä kuin vapaallakin, Niskanen myönsi Hiihtoliiton tiedotteella.

Naisten kilpailussa Krista Pärmäkoski oli kahdeksas, Anne Kyllönen kymmenes, Johanna Matintalo 14:s ja Eveliina Piippo 17:s. Voiton vei Norjan Anne Kjersti Kalvå.

Miesten kilpailussa Ristomatti Hakola oli 12:s, Perttu Hyvärinen 13:s, Remi Lindholm 15:s, Markus Vuorela 16:s, Ville Ahonen 24:s, Lauri Lepistö 25:s ja Niko Anttola 30:s.

Kisan voitti Norjan Johannes Kläbo. Hän lähti lopun nousuissa karkuun, eikä kukaan saavuttanut maailmancupin ylivoimaista voittajaa.

Ruotsin Calle Halfvarsson oli yksi sunnuntain romahtajista. Eilen sprintin kakkoseksi taistellut veteraani jäi sijalle 57. Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi hämmästeli ruotsalaisen tahmeaa menoa jo varhaisessa vaiheessa.

– Liekö innostunut juhlimaan eilistä kakkossijaansa Lahden yössä? veisteli Musti.