Suomi on suurta hiihtokansaa. Se aiheuttaa myös melkoisia ylilyöntejä fanien keskuudessa.

Lehdet ovat repineet viime päivinä otsikoita Suomen suksihuollon ongelmista Planican MM-kisoissa. Hiihtäjä Katri Lylynperä, joka ei ollut tällä kertaa mukana kisoissa, otti kantaa asiaan Ylellä sunnuntaina.

Lylynperän mukaan tällaisen kohun seuraukset voivat olla järkyttävät.

– Meillehän tulee tappouhkauksia, huollollekin on tullut, Lylynperä avasi Ylelle.

Lylynperä teki selväksi, että koko hiihtomaajoukkue on kisoissa kuin iso perhe. Hänen on vaikea hyväksyä, että tuollaisista ongelmista tehdään iso kohu.

– Ei ole mitään järkeä aiheuttaa mediakohua. Me voimme kilpailun jälkeen keskustella keskenämme huollon ja valmennuksen kanssa, miksi emme menestyneet. Se keskustelu kannattaa käydä joukkueen sisällä, ei median suuntaan, Lylynperä paalutti Ylelle.

Vaihtuvat olosuhteet aiheuttivat Suomen huollolle Planican MM-kisoissa. Suksien suhteen onnistuttiin loistavasti naisten ja miesten viesteissä. Otsikoita alettiin kuitenkin repiä enemmän viikonloppuna, kun sekä naisten että miesten matkoilla oli vaikeampaa suksien suhteen.

Sunnuntaina ei tosin mennyt aivan täysin pieleen. Iivo Niskanen teki selväksi olleensa tyytyväinen kalustoon.

Tästä Ylen juttu.