Ilta-Sanomat on haastatellut Ukrainassa Kiovan pormestaria Vitali Klitshkoa sekä presidentti Volodomyr Zelenskyin läheistä avustaa Myhailo Podoljakia. Esille tuli venäläisten urheilijoiden mahdollinen paluu kansainvälisiin kisoihin.

Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach on viestittänyt, että KOK harkitsee venäläisurheilijoiden päästämistä vuoden 2024 olympialaisiin. He tulisivat mukaan neutraaleina urheilijoina.

Kaikki venäläisetkään eivät ole innoissaan ajatuksesta. Jotkut olisivat toki valmiita tuohon.

Klitshko teki Ilta-Sanomille selväksi, että hän ei hyväksy Bachin juonia asian suhteen.

– Hän puhuu neutraaleista urheilijoista. Nyt ei voi olla neutraali. Olet joko sodan puolesta tai sotaa vastaan, Klitshko sanoi Ilta-Sanomille ja löi nyrkin pöytään.

Podoljakilla oli suora viesti suomalaisille urheilijoille.

– Jos osallistut samaan urheilutapahtumaan näiden ihmisten kanssa, se tarkoittaa että jaat heidän arvonsa. Se tarkoittaa, että kannatat oikeutta tappaa ja raiskata. Teet sen tietoisesti, Podoljak täräytti Ilta-Sanomille.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.