Norjan Johannes Kläbo hiihti sunnuntaina vakuuttavaan voittoon miesten 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa Lahdessa. Kaikki eivät kuitenkaan olleet tyytyväisiä Kläbon maanmiehiltään saamaan kohteluun.

Lajilegenda Martin Johnsrud Sundby kritisoi Norjan Viaplaylla Harald Östberg Amundsenin toimintaa. Hän otti Kläbon kiinni monesti, kun tämä yritti irtiottoa.

– Tämä ei ole hyvä juttu. Harald ei kunnioita kirjoittamatonta sääntöä. Hän ottaa Kläbon kiinni, ei niin saa tehdä. Emme ota omiamme kiinni, ulisi Sundby.

Sundbyn mukaan Iivo Niskasen pitäisi ottaa Kläbo kiinni. Muiden norjalaisten pitäisi pysyä hänen takanaan eikä auttaa ottamaan Kläboa kiinni.

VG-lehti tiedusteli asiasta Amundsenilta. Hän hämmästeli Sundbyn sanoja.

– Mielestäni se on hölmöä. Ehkä jos kyse olisi olympialaisista, mutta nyt oli maailmancupin kauden viimeinen kisa. Tiedämme, missä kunnossa Johannes on. Minun on saatava käyttää omat mahdollisuuteni.

Hän ei niellyt myöskään puheita ”kirjoittamattomasta säännöstä”.

– Nuo säännöt katosivat kauan sitten. Kärjessä on aina kahdeksan norjalaista. En voi jättää irtiottojen kiinni ottamista aina vain Niskaselle. Näin kuinka vahva Johannes oli ja että hän voittaisi joka tapauksessa.