Maastohiihdon SM-kilpailut pääsivät perjantaina käyntiin Inarissa. Ohjelmassa olivat naisten 5 kilometrin ja miesten 10 kilometrin väliaikalähtökilpailut perinteisellä hiihtotavalla.

Kerttu Niskanen ja Iivo Niskanen nappasivat voitot varsin haastavalla reitillä. Kerttu Niskanen piti olosuhteista.

– Hieno rata oli. Vitosen kisa on aika räväkkä. Yritin lähteä reippaasti liikenteeseen, mutta kuitenkin niin, että jaksan lopun tulla hyvin. Kiva että pystyin voiton ottamaan, mutta ei missään nimessä semmoista tuoretta ja terävää, kommentoi nainen Hiihtoliiton tiedotteella.

Hopealle naisissa hiihti Johanna Matintalo. Pronssin nappasi Krista Pärmäkoski.

Miesten kilpailussa Iivo Niskanen kaatoi kakkoseksi tulleen Perttu Hyvärisen yli 46 sekunnilla. Niko Anttola oli kolmas.

– Rata oli hyvä, ja yllättävän nopea oli olosuhde perinteiselle. Uskon, että sitten kun mennään vapaalla, niin on hitaampaakin keliä. Vaikka kylmä täällä on, niin latu oli silti nopeampi kuin mitä ennakoin. Saa hiihtää sellaista omaa rentoa kisavauhtia koko ajan, sanaili Iivo Niskanen Hiihtoliiton tiedotteella.

Hyvärinen sekoitti jälleen pakkaa kisan jälkeisessä haastattelussa, kun Ylen toimittaja Laura Arffman tiedusteli kisasta.

– Ennakkohaastattelussa vähän pohdit sitä, kuinka pehmeältä tuntuu näin keväällä. Ei se nyt kovin pehmeältä näyttänyt. Mitä mieltä olet? kysyi Arffman.

– No, olihan se herranen aika pehmeetä. 45 sekkaa tuommoiselle… no, on se Iivokin hiihtäjä, mutta silti ei se nyt häävi päivä ollut. Ihan mukavaa, kannustajia oli ihan kivasti ladun varrella. Mikäpäs siinä, veisteli Hyvärinen.