Ampumahiihtäjä Ingrid Landmark Tandrevold herätti Norjassa hiljattain kohun, kun hän julkaisi tunteellisen videon. Myös suomalainen mäkihyppylegenda Janne Ahonen on ottanut kantaa norjalaisen esille nostamaan asiaan.

Tandrevold tilitti Youtube-videolla ”vihaavansa” toimittajia. Hän väitti kritiikin olevan liian kovaa, kun menee huonosti. Nainen kertoi toki myöhemmin NRK:lle, ettei hän todellisuudessa vihaa toimittajia, vaan kyseessä oli kova tunteenpurkaus.

Janne Ahonen tuli oman upean urheilu-uransa aikana tunnetuksi melko jäätävänä haastateltava. Kivikasvoinen mäkimies ei paljon tunteitaan paljastanut tv-kameroiden edessä.

Nykyään mäkihyppyasiantuntijana tunnettu Ahonen on nyt kertonut Ylen haastattelussa, että hän tiesi tarkalleen mitä teki.

– En kovin pitkästi vastannut, mikä oli ihan tietoinen valinta. Kun sellainen imago alkoi muodostumaan, tiesin, etteivät toimittajat minulta mitään odota. Pääsin eroon siitä tilanteesta. Uran lopussa pystyin vähän enemmän avautumaan ja antamaan, avasi Ahonen Ylelle.

Ahonen myöntää, että työ toimittajien parissa on tuonut uutta näkökulmaa asiaan.

– Entistä selkeämmin tietää sen, että toimittajat tekevät vain työtänsä. Tandrevold oli sanonut, että hän vihaa haastattelijaa. Ei se haastattelijan vika ole, Ahonen muistutti Ylelle.

Tästä Ylen juttu.