Norjan Johannes Kläbo lähti tavoittelemaan Planican MM-kisoista jopa kuutta kultaa. Tuo haave meni säpäleiksi jo toisella matkalla, kun Kläbo taipui yhdistelmämatkan kakkoseksi.

Voiton vei tuolloin Simen Hegstad Krüger. Sama mies otti kultaa myös 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa keskiviikkona. Kläbo jäi neljänneksi.

Kläbo tunnetaan varsin voitontahtoisena kaverina. Hän ei peitellyt pettymystään oman suorittamisensa jälkeen.

– Olen pettynyt. En tullut tänne keräämään nelossijoja; En tiedä; Unohdan tämän niin nopeasti kuin mahdollista, olivat Kläbon vastaukset Nettavisenin mukaan.

Harald Östberg Amundsen taisteli upeasti kakkoseksi Hegstad Krügerin jälkeen. Hänen oli vaikea ymmärtää Kläbon touhua.

– Olen yllättynyt, että hän on erittäin pettynyt. Koska hän tietää, että Simen, Holund ja minä osaamme hiihtää lujaa vapaalla distanssimatkoilla… On aina ikävää jäädä neljänneksi, mutta tämän reilumpaa distanssikisaa ei ole olemassa… Tänään Simen, Holund ja minä olimme vahvimmat, muistutti Östberg Amundsen.

Östberg Amundsen teki selväksi, että hän toivoo myös norjalaismedian kunnioittavan Hegstad Krügerin urotekoa oikealla tavalla.

– Toivottavasti media keskittyy Simeniin, joka voitti tänään, eikä sellaiseen kaveriin, joka on vihainen ja pettynyt. Ymmärrän täysin, että on pettynyt, kun ei pääse aivan palkintopallille MM-ksioissa, mutta on tärkeää kunnioittaa niitä, joilla oli onnistunut päivä, paalutti Östberg Amundsen.