Monet fanit ja asiantuntijat uskovat tämän hiihtokauden alla, että suomalaisnaisilla on loistava mahdollisuus menestyä maailmancupissa ja MM-kisoissa.

Therese Johaugin uran päättyminen avasi ovia kärkipaikoille. Venäläisten puuttuminen kansainvälisistä kisoista paransi myös menestymismahdollisuuksia.

Kerttu Niskanen käytti paikkansa ja onnistui nappaamaan distanssicupin voiton tällä sesongilla. Johaugin jättämän aukon täyttivät kuitenkin pääosin Ruotsin ja Norjan tähdet.

Planican MM-kisoista oli tulla lähes täysi pannukakku. Miesten viestihopea pelasti aivan täydeltä katastrofilta.

Iltalehti muistutti verkkosivuillaan, että Krista Pärmäkoski, Johanna Matintalo, Jasmi Joensuu, Joni Mäki, Remi Lindholm, Anne Kyllönen ja Lauri Vuorinen hiihtivät alle kykyjensä MM-kisoissa.

Iltalehden jutussa väitetään, että hiihdon sisäpiiristä on kuultu ikäviä väitteitä etenkin Suomen naisten joukkueen tilanteesta ja toiminnasta.

– Moni hiihdon sisäpiiriläinen on kummastellut, miten löyhästi naisten joukkueen valmentajat Jussi Piirainen ja Juho Halonen porukkaa johtavat, kirjoitti toimittaja Santtu Silvennoinen Iltalehdessä.

Jussi Piirainen tuli täksi kaudeksi naisten valmentajaksi. Hän ilmoitti viikonloppuna Ylellä jättävänsä pestinsä omasta tahdostaan. Piiraisen mukaan lähtöön ei liity ylimääräistä dramatiikkaa.

Tästä Iltalehden juttu.