Maastohiihdon maailmancupissa oli lauantaina vuorossa vapaan hiihtotavan sprinttikisat. Naisten kisan voitti Falunissa Norjan Kristine Stavås Skistad. Miesten ykkönen oli odotetusti vuonomaan Johannes Kläbo.

Suomalaisista parhaiten onnistui Verneri Poikonen. Välieriin yltänyt Poikonen oli kisan 12:s.

Niilo Moilanen oli 25:s ja Verneri Suhonen 30:s. Suomalaisnaisista erävaiheisiin ylsivät Jasmin Kähärä (16:s) ja Kerttu Niskanen (21:s).

Miesten kisassa Wiljam Mattila (54:s), Lauri Vuorinen (56:s) ja Emil Liekari (62:s) jäivät alkueriin. Naisissa saman kohtalon kokivat Anni Alakoski (31:s), Tiia Olkkonen (43:s) ja Eevi-Inkeri Tossavainen (48:s).

– Tämä päivä lähti aika nihkeästi aika-ajoissa käyntiin ja siinä oltiin jo aika likellä tippumista erävaiheista. Mutta oli hyvä huomata, että huonompanankin päivänä aika-ajon taso riitti jatkoon. Siitä sattui ihan hyvä vauhdinpitoerä siihen omaan alkuerään ja olin tietoinen siitä, että olen ihan kelpo laskija ja pystyn hyödyntämään mutkat hyvin. Pääsin sieltä sitten ihan hyvällä lingolla viimeiseltä sijalta kolmen ensimmäisen mukaan ja oli kyllä hyvän tuntuinen erä muutenkin. Pystyin aika hapokkaalla radalla kestämään tuollaista vauhdinpitoa ja siitä sitten semifinaalipaikalla palkittiin, kommentoi Poikonen Hiihtoliiton tiedotteella.

Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi ripittikin Poikosen touhua välierässä.

– Nyt rohkeasti. Poikosen olisi ehdottomasti pitänyt kiihdyttää ja ottaa tuossa muutama sija ulkoa (ulkokautta). Sen tietää, että jollakin pettää hermo, jolloin vauhti on jo päällä. Siinä saa samalla otettua jopa ehkä 1–2 sijaa, avautui Jauhojärvi lähetyksessä.

Poikonen itse selitti omaa tekemistään. Hän myönsi tehneensä pienen arviointivirheen.

– Oli tarkoitus lähteä vähän kyttäilemään ja säästämään energiaa siihen semifinaalin alkuun, kun tiesin, että omat vahvuudet löytyvät lopusta. Se meni vähän kyttäilyeräksi. Luin pikkaisen väärin laskuun lähdön ja jouduin jo ennen sitä mutkaa nostamaan selkää pystyyn, enkä ihan samanlaisella lingolla päässyt nostamaan sijoja enää semifinaalissa, mutta oli kyllä kokonaisuutena helkkarin siisti päivä, päätti Poikonen.

Naisista Jasmin Kähärä ällisteli huoltotiimin touhua Hiihtoliiton tiedotteella.

– Tänään oli terävän tuntuista jalkaa nousuihin. Suksi oli myös ihan älyttömän liukas. Sillä olisi pystynyt taistelemaan ihan huippusijoista, mutta vähän ajauduin erissä ahtaisiin paikkoihin, eikä lopussa löytynyt riittävää loppukiriä. Ei tullut sitä välieräpaikkaa, mutta lähdetään tavoittelemaan sitä Tallinnasta tiistaina, kertoi Kähärä.