Hiihdon MM-kisat päättyivät miesten 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisaan. Voiton vei Norjan Pål Golberg.

Suksien vaihto oli yksi mielenkiinnon kohteista kisan aikana. Lopulta kuudenneksi sijoittunut Iivo Niskanen teki matkan aikana selväksi, että hän ei ollut erityisen tyytyväinen ensimmäisen suksiparinsa pitoon.

Asia herätti keskustelua myös Viaplayn selostamossa. Sami Jauhojärvi spekuloi, meneekö Niskanen vaihtamaan suksensa jo varhaisessa vaiheessa.

Jauhojärvi nosti samalla esiin myös viiden vuoden takaiset tapahtumat. Niskanen peittosi tuolloin venäläisen Aleksandr Bolshunovin reilulla 18 sekunnilla olympialaisten 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa ja otti kultaa kuninkuusmatkalla.

– Tuohon suksien vaihtoon liittyen. Esimerkiksi 2018, kun Iivo Niskanen voitti olympiakultaa Pyeongchangissa, niin moni ihmetteli sitä, että kakkoseksi kisassa sijoittunut Aleksandr Bolshunov ei mennyt lopussa vaihtamaan suksia, kuten Niskanen, aloitti Jauhojärvi tarinointinsa.

– Sitä myöten kyselin asiasta. Sain yhdeltä itäblokin huoltomieheltä tietää, että Bolshunov kertoi syyksi sille, ettei hän mennyt vaihtamaan sen, että hän ei uskaltanut mennä vaihtamaan, koska ei voinut luottaa siihen, että suksi on yhtä hyvä kuin se, mikä hänellä oli jo allaan. Hän tiesi sen suksen hyytyvän, muttei uskaltanut mennä vaihtamaan, koska ei halunnut huonompaa suksea ja sitä kautta menettää kultamitalisaumaa, paljasti Jauhojärvi Viaplaylla.

Sunnuntaina suksien vaihto ei lopulta noussut suureen rooliin. Kaikki kärkimiehet kävivät vaihtamassa kalustonsa samaan aikaan.