Seitsenottelija Jutta Heikkinen on kärsinyt viime aikoina ikävistä loukkaantumisista. Naisen edellinen täysi ottelu on kesältä 2019.

Heikkinen on nyt kertonut Instagramissa, että jalkavamma on vaivannut häntä edelleen. Naisen kantapää operoitiin viime syksynä toistamiseen. Kuntoutuminen ei edennyt toivotulla tavalla.

– Huh, mun viimeiset neljä kuukautta on ollut aikamoiset.. Syksyllä multa leikattiin siis jo toisen kerran samaa kantapäätä, josta kantaluuta hiottiin. Alkuun kaikki vaikutti ihan hyvältä, mutta marraskuussa jalka otti jälleen takapakkia, joka on jatkunut tähän päivään saakka. En pysty edelleenkään tekemään mitään iskuttavaa (edes hölkkäämään) ja uusista magneettikuvista ei lääkärit löydä syytä sille miksi jalka on edelleen niin kipeä, avautui Heikkinen.

– Loppu-ja alkuvuosi oli mulle tosi vaikeaa aikaa. Mun voimat oli aivan loppu pelkkiin kuntouttaviin treeneihin, joita olin tehnyt käytännössä vuodesta 2020 saakka. Vaikka kuinka huilasin ja kuntoutin, niin jalka oli silti tosi kipeä päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen. Tää kaikki tuntui niiiin epäreilulle. Miksi en vaan saanut olla terve ja tehdä sitä mitä eniten rakastin.. jatkui päivitys.

Heikkinen kertoi nyt tehneen ratkaisunsa. Huippu-urheilun suhteen on laitettu tauko. Muuten elämä hymyilee.

– Reilu kk sitten päätin, että nyt mun on pakko ottaa aikalisä ja tehdä jotakin muutoksia. Olin tosi loppuunpalanut ja väsynyt ainaiseen kipuun ja epäonnistumisiin. Oon sellainen ihminen, että mulla on isoja tavoitteita ja unelmia, mutta jos joku asia alkaa ottaa enemmän kuin antaa, niin sitten pitää uskaltaa tehdä ratkaisuja vaikka ne kuinka pelottaisi. Hain erityisluokanopettajaksi yläasteelle loppukevään ajaksi, ja sain paikan! Oon ollut niiiiin kiitollinen itselleni, että jaksoin ahertaa 7 vuotta yliopistossa urheilun ohella! kirjoitti Heikkinen.

Seitsenottelija Maria Huntington kommentoi myös julkaisua.

– Voi Jutta, isot halit täältä. Tosi kurja tilanne, mutta varmasti hyvä ratkasu ottaa hetki taukoa urheilusta ja saada muilta elämän osa-alueilta positiivisia fiiliksiä, muistutti Huntington.

Heikkinen on seitsenottelun nelinkertainen Suomen mestari. Hän teki vuonna 2019 ennätyspisteensä 5952. Hän ei ole siis tuon kesän jälkeen pystynyt tekemään täyttä sarjaa seitsenottelussa.

Päivitys tästä.