Ampumahiihtomaailmassa sateli tällä viikolla kovan luokan lopettamisuutisia. Marte Olsbu Röiseland, Denise Herrmann-Wick, Anaïs Chevalier-Bouchet ja Tiril Eckhoff ilmoittivat kaikki lopettavansa uransa. Oman huikean uransa vuonna 2020 lopettanut Kaisa Mäkäräinen on reagoinut uutisiin Instagram Storiesissa.

– Kiitos Marte!! Kun voitit 24 MM- ja olympiamitalia, en ollut koskaan kanssasi palkintopallilla, mutta viimeinen palkintopallisijani maailmancupissa vuonna 2020 ja sinun ensimmäinen palkintopallisijasi maailmancupissa vuonna 2016, kirjoitti Mäkäräinen ja muistutti heidän olleen noissa molemmissa kisoissa kolmen parhaan joukossa.

Myös Herrmann-Wick ja Chevalier-Bouchet saivat huomiota suomalaislegendalta.

– Denise! Miten mahtava ura urheilijana ja kuinka vaikuttava ja onnistunut siirtyminen maastohiihdosta. Olen iloinen, että sain kilpailla sinua vastaan. Tervetuloa tälle puolelle!!

Ja lisää tuli. Chevalier-Bouchet’n ilmoitus meinasi ilmeisesti jo olla liikaa Mäkäräiselle.

– Ja vielä yksi. Mikä trio! Jätätte ison aukon ampumahiihtoon, heitti Mäkäräinen.

Sosiaalinen media täytti ampumahiihtofanien järkyttyneistä reaktioista, kun neljä tunnettua nimeä päätti laittaa aseen kaappiin samalla viikolla.