Hiihtäjä Johanna Matintalo esitti alkukauden aikana lupaavia otteita maailmancupissa. MM-kisat olivat kuitenkin myös hänen osaltaan melkoinen tuskien taival.

Matintalo oli täysi vastaantulija sprintissä, vaikka hänen toivottiin taistelevan huippusijoituksista. Kisat päättyivät pahaan romahdukseen 30 kilometrin perinteisellä.

Matintalo onnistui toki mainiosti naisten viestin avausosuudella. Suomen paukut riittivät kuitenkin lopulta vain nelossijaan.

Nainen päätti kisojen päätteeksi tehdä Instagramissa pitkän tilityksen viimeisen vuoden tapahtumista.

– Tyhjän saa pyytämättäkin.. Viime kisakauden lopussa sain olkapäävamman, lisäksi pääsiäisenä sitkeä korona iski meidän talouteen. Olkapäävamman kuntoutus kesti kesäkuuhun asti, ja siihen saakka harjoiteltiin sen ehdoilla mitä olkapää antoi myöden. Heinäkuussa pääsin vihdoin kiinni täysipainoiseen tekemiseen ja kaikki tuntui sujuvan oikein hyvin, aloitti Matintalo.

Kun syksy lähestyi, tulivat ensimmäiset vastoinkäymiset.

– Elokuussa korkeanpaikanleirillä kaaduin rullilla ja kyynerpää tikattiin, kesän tärkein leiri vihkoon ja kotiin parantelemaan. Tilanne haltuun ja sitten syyskuussa sairastuminen flunssaan.

Sitten kaikki alkoi näyttää hyvältä. Beitostölenissä Matintalo oli kolmas perinteisen sprintissä ja viides 10 kilometrin perinteisellä.

– Lokakuu, marraskuu ja joulukuu sujuivat viimein hyvin ja joulukuussa tuli hiihdettyä uran paras mc-viikonloppu Beitostölenissa, jatkoi Matintalo.

Sen jälkeen Matintalo teki peliliikkeen. Se saattoi kuitenkin kostautua.

– Nälkä kasvaa syödessä, ja joulukuun hyvästä kunnosta haluttiin lähteä parantamaan vielä kohti MM-Kisoja. Harjoituskausi ei ollut optimaalinen, ja vielä paremman kunnon rakentaminen tuntui hyvinkin mahdolliselta.

– Tein vuodenvaihteessa kisakaudelle normaalia pidemmän harjoituspätkän ja kaikki tuntui sujuvan hyvin. Tämän vuoden puolella huomattiin, että kuormituksen kanssa oli kuitenkin haasteita. Tilannetta ei saatu missään vaiheessa tarpeeksi tasapainoon ja suoritustaso heitteli rajusti.

– Jälkeenpäin on helppo todeta, että liikaa oli liikaa. Tiedostin kuitenkin, etten varmistelemalla olisi pystynyt saavuttamaan haluamiani tavoitteita. Välillä käy näin, mutta mieluummin otan riskin ja epäonnistun, kuin varmistelen ja harmittelen miksen yrittänyt tarpeeksi, tilitti Matintalo.

Päivitys tästä.