Salpausselän kisojen naisten sprintin ratkaisut puhuttivat aluksi kovasti Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Nyt on vihdoin saatu kommentteja myös Venäjän suunnalta. Suun avasi tietenkin Venäjän hiihtopomo Jelena Välbe.

Ruotsin Moa Ilar päästi maannaisensa Maja Dahlqvistin eteensä Lahden maailmancupin sprintin erävaiheessa. Dahlqvist oli katkaissut sauvansa ja olisi tippunut jatkosta, jos Ilar ei olisi avittanut naista. Näin Dahlvist eteni jatkoon ja vei sen ansiosta lopulta sprintticupin kokonaiskisan Sveitsin Nadine Fähndrichin nenän edestä.

Ilar hylättiin, mutta sillä ei lopulta ollut suurta merkitystä. Välbe antoi palaa, kun Match TV kysyi asiasta.

– Kannatan reiluutta urheilussa. Sen kaikissa muodoissa. Olemme ennenkin nähneet, että on autettu kisoissa. On ollut aiemmin selvää kaikille, että norjalaiset ovat auttaneet yhtä henkilöä. Ehkä hiihtäjille annetaan rahaa avusta, mutta se on epäurheilijamaista ja negatiivista.

– Tämä on yksilölaji. En tule koskaan olemaan sitä mieltä, että voi antaa toiselle paremman sijoituksen maaliviivalla, paalutti Välbe.

Välbe on keuhkonnut aiemmin, ettei hän seuraa maailmancupin tapahtumia, kun venäläiset eivät ole mukana. On epäselvää, miten hän sitten osasi analysoida Lahden tapahtumia noin tarkasti.