Viaplay Groupin sisällä tapahtuu. Uudeksi urheilupäälliköksi Suomessa nousee Jussi Ranta, kertoo Viaplay Group tiedotteessaan. Entinen ruutukasvo Ville Klinga on päättänyt jättää tuon pestin.

Rannalla on yli 20 vuoden monipuolinen kokemus tv-alalta sekä urheilun että viihteen parista. Viimeiset puolitoista vuotta Ranta on työskennellyt Viaplay Groupilla talviurheilun ja jääkiekon vastaavana tuottajana.

Rannalle aukesi mahdollisuus pestiin, kun Klinga ilmoitti halunsa tehdä taas suoria urheilulähetyksiä. Hänet tullaan jatkossa näkemään jälleen Viaplayn lähetyksissä.

– Haluan kiittää Ville Klingaa hänen ajastaan Suomen urheilutiimin johtajana. Hän haluaa palata journalismin ”juurille”, ja onneksi hän pysyy kanssamme. Hän on meille arvostettu studioisäntä ja journalistinen voima tulevaisuudessa. Olen erittäin iloinen saadessamme Jussi Rannan uudeksi urheilujohtajaksi. Jussi on kokenut ja arvostettu tv-alan ammattilainen. Olen varma, että hän on oikea mies kantamaan Viaplay Sportin soihtua eteenpäin Suomessa, kommentoi Viaplay Groupin Kim Mikkelsen tiedotteessa.

– Olen viihtynyt Viaplay Groupilla loistavasti, ja tuntuu erittäin hienolta päästä tekemään hommia uudessa roolissa tämän porukan kanssa. Urheilutiimimme on täynnä alan kovimpia ammattilaisia, jotka tekevät lähetyksiä suurella intohimolla, ja meillä on hallussa Suomen kattavimmat urheiluoikeudet. Hyppään intoa puhkuen Villen jättämiin suuriin saappaisiin, selvitti puolestaan Ranta.

Viaplay Groupilla näkyvät Suomessa mm. Formula 1, Nascar, Moto GP, Valioliiga, Bundesliiga, NHL, UFC, golfia sekä kattava talviurheilukokonaisuus. Syksyllä joukkoon liittyy myös Jääkiekon Mestarien Liiga CHL sekä vuoden 2024 keväästä lähtien jääkiekon MM-kisat.

Klinga on tehnyt pitkän uran toimittajana ja studioisäntänä. Viaplayn lisäksi hänet muistetaan myös kovana tekijä Ylen puolelta.