Mark Allen lähtee yhtenä suosikeista snookerin MM-kisoihin. Hän on tehnyt kovaa jälkeä pöydällä.

Allen on voittanut tällä kaudella Northern Ireland Openin, UK Championshipin ja World Grand Prix’n. Sen lisäksi mies ylsi British Openin finaaliin.

37-vuotias Allen koki melkoisen pohjakosketuksen kaksi vuotta sitten. Hän ilmoitti tehneensä henkilökohtaisen konkurssin. Taustalla oli avioero ja muita vaikeuksia.

Nyt kaikki näyttää siis muuttuneen. Allen on korostanut viime vuonna Ronnie O’Sullivanin kanssa käymänsä keskustelun merkitystä.

Kaksikko jutteli pitkään elämästä. Allen on sen jälkeen tehnyt melkoisen muodonmuutoksen. Painoa on lähtenyt yli 40 kiloa.

– Keskustelu Ronnien kanssa avasi todella silmiä, mutta elämässäni tapahtui paljon muutakin sellaista, joka meni parempaan suuntaan, avasi Allen Mirror-lehdelle.

– Olen parhaassa fyysisessä kunnossa pitkään, pitkään aikaan. En ole varmaan 15 vuoteen näyttänyt tällaiselta.

Allen myönsi, että hän on nyt saanut elämäänsä paljon muutakin hienoa kuin vain snookeria. Kunnianhimo lajin suhteen ei kuitenkaan ole hiipunut.

– Haluan nousta maailmanlistan ykköseksi. Haluan voittaa maailmanmestaruuden. Voin sanoa sen suoraan. Mutta elämässäni tapahtuu muitakin hyviä asioita. Se vie pois paineita.