Kansainvälinen olympiakomitea ja kansainvälinen yleisurheiluliitto ovat päättäneet laittaa Pariisin olympialaisten lajikattausta uusiksi.

Miesten ja naisten 20 kilometrin henkilökohtaisten kilpailujen lisäksi kävelysn ohjelmassa on mukana maratonkävelyn sekaviesti (’marathon race walk mixed relay’). Siinä jokaista maata edustaa yksi mies ja yksi nainen. Molemmat kävelevät kaksi noin 10 kilometrin osuutta.

– Aika tyrmistyneenä kentällä tämä on otettu vastaan, myönsi Suomen Urheiluliiton kävelyn lajivalmentaja Jani Lehtinen SUL:n tiedotteella.

Aiempi suunnitelma olympiakisojen joukkuelajiksi oli 2×35 kilometriä, mutta nyt laji on käytännössä 4×10 kilometriä.

– Fyysisiltä vaatimuksiltaan 20 kilometriä ja sekaviesti ovat urheilijoille täysin samat lajit. Aiemmin oli yksi anaerobinen matka ja yksi aerobinen pidempi matka. Nyt ohjelmassa on kaksi aerobista lajia, Lehtinen arvioi.

Muutos tarkoittaa siis, että olympialaisissa ei kävellä jo aiemmin lähteneen 50 kilometrin kisan lisäksi myöskään 35 kilometrin matkaa. Se on ikävä takaisku esimerkiksi Aleksi Ojalalle ja Aku Partaselle. Jälkimmäinen oli yhdeksäs Tokion olympialaisten 50 kilometrin kisoissa.

Lähde: SUL:n tiedote