Suomen yleisurheilutähdet kilpailevat viikonloppuna Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Kööpenhaminassa. Joukkueeseen on tullut kuitenkin valitettavia muutoksia.

Esimerkiksi miesten pikaviestijoukkue ei sittenkään kilpaile Tanskassa. Suomen joukkueen pikajuoksu- ja viestivalmentaja Petteri Jouste kommentoi asiaa SUL:n tiedotteella.

Santeri Örnillä ja Elias Aallolla on molemmilla pientä terveysmurhetta, jonka takia he katsoivat parhaaksi, etteivät ota riskiä ja kilpaile nyt, sanoi Jouste.

Myös 100 metrin SE-mies Samuli Samuelsson jää ulos kisoihin osallistuvasta joukkueesta. Hänen piti juosta vain pikaviesti.

Samuelsson nousi hiljattain otsikoihin, kun hän kritisoi Ylelle voimakkaasti SUL:n päätöstä, jonka mukaan jokaisen urheilijan on maksettava 400 euron omavastuuosuus Kööpenhaminan kisamatkasta.

– On se aika perseestä, että maksan siitä, että meillä olisi mahdollisuus päästä Euroopan mestaruuskisoihin. Suomen Urheiluliitto ei selkeästi näe, että PM-kisa olisi tärkeä meille. Liitto laittaa meidän viestijoukkueen jokaisen jäsenen maksamaan 400 euroa per naama. Olen todella pettynyt liiton toimintaan tässä tilanteessa, Samuelsson latasi Ylelle.

Muitakin poissaoloja tuli kisojen alla.

Anniina Kortetmaan etureisi kiristelee sen verran, että hän ei pysty juoksemaan, joten myös naisten pikaviesti jää pois. Viestijoukkueen muut juoksijat kilpailevat henkilökohtaisilla matkoilla, Jouste avasi SUL:n tiedotteella.

Kestävyysjuoksijat Nathalie Blomqvist, Eemil Helander, Ville Lampinen ja kiekonheittäjä Salla Sipponen jättävät myös kisat väliin.

– Poisjäännit ovat tietysti harmi, mutta kauden tässä vaiheessa urheilijoiden kannattaa kuunnella kehoaan herkällä korvalla eikä ottaa riskejä, vaikka mieli palaa kilpailemaan, sanoo Suomen joukkueenjohtaja Jani Tanskanen SUL:n tiedotteella.