Kristiina Mäkelä avasi kesäkautensa sunnuntaina Timanttiliigan kisassa Marokon Rabatissa. Kolmiloikan SE-nainen jäi vaisuun tulokseen 13,67.

Mäkelä muistutti itse SUL:n haastattelussa, että osa yliastutuista loikista näytti paremmilta. Tekniikka ei kuitenkaan ollut vielä kunnossa.

– Tämä oli kauden ensimmäinen kisa. Positiivista oli, että sain pidettyä sijoitukseni Timanttiliigan kahdeksan parhaan joukossa, josta on hyvä jatkaa eteenpäin, kommentoi Mäkelä itse SUL:n tiedotteella.

Asiantuntija Arto Bryggare seurasi mielenkiinnolla EM-hopeamitalistin sesongin aloitusta. Bryggaren Iltalehdelle esittämä arvio oli karu.

– Kolmiloikassa kroppa pitää olla tiukkana kontakteissa. Sitä ei todellakaan tapahtunut, vaan Kristiinan yläkropan asennot ovat ihan sekaisin. Jos juoksussa oli paljon, paljon murheita, oli myös loikissa. Kun juoksu ei kulje, se vaikuttaa kaikkeen tekemiseen. Nyt ei tapahtunut mitään, Bryggare linjasi Iltalehdelle.

Bryggare laittoi toki asiat myös perspektiiviin.

– Toisaalta pitää muistaa, että ollaan vasta toukokuussa. Voi olla, että harjoituskausi on rankasti kesken. Varmaan nyt on syytä vähän levätä harjoittelun jälkeen ja saada sen myötä parempi suoritustaso, jatkoi mies IL:lle.

Tästä Iltalehden juttu.