Suomen jääkiekkomaajoukkueen MM-kisat eivät ole lähteneet liikkeelle täysin toivotulla tavalla. Takana on tiukka voitto Saksasta ja tappiot USA:lle sekä Ruotsille. Kaikki NHL-tähdet eivät ole loistaneet toivotulla tavalla.

NHL:n runkosarjassa yli 50 maalia viime kaudella paukuttanut Mikko Rantanen sekä viimeksi MM-kisoissa loistanut Kaapo Kakko ovat väläyttäneet vain ajoittain. Etenkin Rantaselta odotetaan paljon, paljon enemmän.

Ainakin Ylen asiantuntijana MM-kisoissa toimiva Ismo Lehkonen on esittänyt oman arvionsa kaksikon tekemisestä. Lehkonen arveli parin ”pakottavan” peliään toistaiseksi MM-kaukalossa.

– Heillä on Leijonien pelitavan kanssa kiistatta hakemista. He koittavat mukauttaa omaa pelaamista tuohon Suomen pelitapaan. Se ei oikein lähde rullaamaan hyvällä tavalla, arvioi Lehkonen Ylelle.

Lehkonen esitti myös mielenkiintoisen väitteen kaksikon suhteesta. Hän muistutti, että Rantanen ja Kakko tuntevat hyvin toisensa kesäharjoituksista Turun seudulta.

– Kun Mikolla ja Kaapolla on myös tämä isoveli-pikkuveli-asetelma, niin isoveli pystyisi vähän pikkuveljeä taputtelemaan pyllylle, että älä pure hammasta niin kovasti. Pelataan rennosti, Lehkonen pohti Ylelle.

Lehkonen toivoisi Rantasta ja Kakkoa samaan ketjuun. Rantanen on toistaiseksi pelannut Teemu Hartikaisen ja Sakari Mannisen kanssa.

Tästä Ylen juttu.