Ranska oli tarjota Leijonille shokkihoitoa keskiviikkona jääkiekon MM-kisoissa. Suomi voitti lopulta niukasti 5–3, mutta ottelun jälkeen oli ilmassa paljon kysymysmerkkejä.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on ollut toistaiseksi varsin tiukkana kokoonpanon suhteen. Kentälliset pysyivät samoina myös keskiviikkona.

Ylen asiantuntija Ismo Lehkonen seurasi ottelua mielenkiinnolla. Hän teki Ylellä selväksi, että ketjukoostumuksiin saattaa tulla muutoksia. Hän näki jäällä varsin epämiellyttäviä asioita.

– Tiettyjen pelaajien kehonkielestä näki, että heitä harmittaa, ettei peli rullaa. Siellä rupesi olemaan sellaisia elementtejä, että kupoli rupeaa menemään nurin, arvioi Lehkonen Ylelle.

Kokenut kiekkomies ei pelännyt tarkentaa, kenestä hän oikein puhui. Hän otti esille ykkösvitjan (Mikko Rantanen, Sakari Manninen, Teemu Hartikainen).

– Esimerkiksi ykkösketjuun. Vaikka tekivät maalin, niin näkyy selvästi, että he haluaisivat pelata jouhevampaa peliä. Tuntuu, että vähän tuijottavat ja hakevat, missä kukin menee, linjasi Lehkonen Ylelle.

Suomi kohtaa seuraavaksi Unkarin. Ottelu alkaa perjantaina kello 16.20.

Tästä Ylen juttu.