Mikko Rantasen otteet Leijonien paidassa ovat herättäneet paljon kritiikkiä. 55 maalia NHL:ssä viime kaudella paukuttanut Rantanen on kerännyt MM-kisojen neljässä ottelussa tehot 0+4.

Rantasen, Teemu Hartikaisen ja Sakari Mannisen muodostama ykkösketju oli myös Ranskaa vastaan ajoittain pulassa. Coloradon hyökkääjää ryöpytettiinkin somen puolella.

– Ei pelaa Rantanen 100 lasissa. Mistähän johtuu? Halutonta, selkä suoristuu helposti, latasi eräs fani Twitterissä.

Toinen päätti verrata Rantasta korismaailman tähteen Lauri Markkaseen. Tuo vertaus ei ollut mairitteleva.

– Mikko Rantanen – Lauri Markkanen. Omissa liigoissaan suomalaisittain poikkeuksellisen kovia pelaajia. Helppo kuitenkin kuvitella, että LM olisi omissa maajoukkuekarkeloissaan nyt nähtyä Rantasta noin 52 kertaa vakuuttavampi. Vaikkei MR huonosti ole pelannut. Silti, täräytti hän.

Tässä vaiheessa astui esiin urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuori. Hän sanoi pari valittua sanaa aiheesta koripallon asiantuntijana.

– Markkanen tulee valmiiseen konseptiin, jota on harjoiteltu vuosia, myös Markkanen. Hyökkäykset pelataan Markkasen kautta ja pelaa joka pelissä isot minuutit. Rantanen taas tuli konseptiin, joka on kaikkea muuta mihin on tottunut ja pelaa paljon vähemmän kuin on tottunut, analysoi Valavuori.

Vᴇsᴀ Oɪɴᴏɴᴇɴ 🇫🇮 🇺🇦

@VesaOinonen
Ei pelaa Rantanen 100 lasissa. Mistähän johtuu? Halutonta, selkä suoristuu helposti.

#Leijonat

Jake Siromaa

@_jakesnake_
Mikko Rantanen - Lauri Markkanen. Omissa liigoissaan suomalaisittain poikkeuksellisen kovia pelaajia. Helppo kuitenkin kuvitella, että LM olisi omissa maajoukkuekarkeloissaan nyt nähtyä Rantasta noin 52 kertaa vakuuttavampi. Vaikkei MR huonosti ole pelannut. Silti. #Susijengi

Aleksi Valavuori

@Valavuori
Markkanen tulee valmiiseen konseptiin, jota on harjoiteltu vuosia, myös Markkanen. Hyökkäykset pelataan Markkasen kautta ja pelaa joka pelissä isot minuutit. Rantanen taas tuli konseptiin, joka on kaikkea muuta mihin on tottunut ja pelaa paljon vähemmän kuin on tottunut.

Jake Siromaa

@_jakesnake_
Mikko Rantanen - Lauri Markkanen. Omissa liigoissaan suomalaisittain poikkeuksellisen kovia pelaajia. Helppo kuitenkin kuvitella, että LM olisi omissa maajoukkuekarkeloissaan nyt nähtyä Rantasta noin 52 kertaa vakuuttavampi. Vaikkei MR huonosti ole pelannut. Silti. #Susijengi