Viaplayn “Lähikuvassa: Mika Häkkinen” -haastattelukokonaisuudessa päästään tutustumaan F1:n kaksinkertaiseenmaailmanmestariin.

Häkkinen avaa ovet Ranskan kotiinsa ja esittelee mm. saamiaan palkintoja ja keräilemiään autojaan, muistelee uraansa vanhojen valokuvien kautta ja puhuu kuljettajien välisestä dynamiikasta sekä uran jälkeisestä elämästä. Viisiosainen haastattelusarja ilmestyy yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplayssa. Ensimmäinen jakso on katsottavissa perjantaina 26.5.

– Tässä haastattelukokonaisuudessa Mikan persoona näyttäytyy poikkeuksellisen rentona, varauksettomana sekä valloittavana. Mikan hyvin tunteva Mervi Kallio luo haastattelijana tunnelman,
johon katsojan on nautinnollista heittäytyä mukaan. Rauhallisessa miljöössä tuplamestarin pudottamat
tarinat pitävät otteessaan ja kurkistus autotalliin on jotain sellaista, mitä yksikään autoista edes etäisesti
kiinnostunut ei halua missata”, lupaa Viaplayn Formula-tuottaja Iiro Harjula tiedotteessa.

Ensiksi on vuorossa ”Mikan autotalli”. Häkkinen esittelee Ranskan asuntonsa autotallin Viaplayn
katsojille. Talli sisältää lukuisia muistoja ja tarinoita, sekä totta kai autoja. Mika pysähtyy muistelemaan
palkintoihin ja muistoesineisiin liittyviä tarinoita ja esittelee mm. lahjaksi saamansa moottoripyörän,
jolla kaatui Monacossa bussipysäkillä.

Rytäkässä kolahduksen sai lähinnä ego, joten Häkkinen päätyi myymään pyörän, vain ostaakseen sen myöhemmin takaisin itselleen. Mutta miksi tallista löytyy myös mm. yksipyöräinen, VHS kasetti Ron Dennisin 50-vuotis syntymäpäivistä ja McLaren F1 2001 vuoden replica – niihin löytyvät vastaukset Mikan autotallista.

Häkkisen tallista löytyy myös melkoinen helmi: McLaren P1 -urheiluauton prototyyppi.

– Mclaren P1:n prototyyppi. Miksi prototyyppi, koska juuri tämä McLaren P1, niin aikoinaan McLaren teki nopeustestiä eli näitä protyyppejä ei montaa kappaletta tehty. Jokaisen prototyypin tehtävään liittyivät erilaiset rasitustestit. Tällä mallilla tehtiin nopeustesti. Tämä on mennyt superkovaa. Hankin tämän auton monta vuotta sitten, koska tämä on varmaan jo yli 10 vuotta vanha. Auto on hiilikuitua eli samaa materiaalia kuin formula-autot, selvitti Häkkinen ohjelmassa.

Mikan tarinat (ensi-ilta 2.6.), Adrian Newey – Mikan ajatuksia arvostetusta F1-insinööristä (ensi-ilta 9.6.), Ykköskuski vs. Kakkoskuski (ensi-ilta 16.6.) ja Lopettamispäätöksen vaikeus (ensi-ilta 23.6.) tulevat vielä myöhemmin Viaplayn palveluun.