Rytmisen voimistelun olympiavoittaja ja moninkertainen maailmanmestari Alina Kabajeva tunnetaan länsimaissa lisänimellä ”Putinin rakas”. SonntagsZeitung on esimerkiksi väittänyt, että nainen on synnyttänyt kaksi presidentti Vladimir Putinin lasta.

Kabajeva ei pahemmin viihdy parrasvaloissa. Hänen toimintansa ei silti ole jäänyt huomaamatta. Kabajeva on esimerkiksi ”saanut” nimensä USA:n pakotelistalle.

Dagbladetin asiantuntija Esten Säther tunnetaan Norjassa vahvana Venäjä-kriitikkona. Säther on nyt pöyristellyt kolumnissaan Kabajevan toimintaa.

Sätherin mukaan Kabajeva oli hiljattain Omskissa järjestetyn voimistelukilpailun tuomaristossa. Säther kertoi, että paikalla oli muun muassa lapsia, jotka oli viety Ukrainasta valloitetuilta alueilta kohti uutta kotiaan Siperiaan.

Säther teki selväksi, että hänen mielestään kansainvälisen voimisteluliiton kannattaisi miettiä tarkkaan ja hartaasti, kannattaako sen yhdistää itseään venäläiseen voimisteluun, kun siellä toimitaan edelleen tuolla tavalla.