Paavo Nurmi Games järjestetään Turussa 13. kesäkuuta. Yksi mielenkiintoisimmista lajeista on naisten pika-aidat.

Luvassa on melkoinen kattaus. Reetta Hurske, Annimari Korte, Nooralotta Neziri ja Lotta Harala esiintyvät turkulaisyleisön edessä.

Haaste tulee olemaan kova. Vastaan tulee Euroopan eliittiä.

– Nyt Paavo Nurmi Games on heille mainio paikka testata alkukesän kuntoa. EM-hallien 60 metrin mitalistien Nadine Visserin ja Ditaji Kambundjin lisäksi saimme kilpailuun mukaan 100 metrin aitojen hallitseva Euroopan mestarin Puolan Pia Skrzyszowskan, sanoo kisojen urheilijahankinnoista vastaava Arttu Salonen SUL:n tiedotteella.

Hurske voitti EM-hallikultaa viime talvena. Skrzyszowskalle jäi kuitenkin varmasti hampaankoloon, sillä hän ei pystynyt loukkaantumisen vuoksi osallistumaan kisoihin. Puolalaistähti oli ainoa eurooppalainen, joka paineli tänä vuonna 60 metrin aidat nopeammin kuin Hurske.

– Taistelu finaalipaikoista tulee olemaan tasainen, mutta alkukauden ja talven tulokset kertovat, että Suomen kärkinelikko on jälleen mainiossa vireessä, jatkoi Salonen.

400 metrin aiturille Viivi Lehikoiselle on myös pyritty rakentamaan sopiva joukko vastustajia.

– Olen rakentanut 400 metrin aitoihin tasaista taistelua, jossa Lehikoisella on mahdollisuus juosta vähintään alkukauden paras aika. Hänellä on siinä vaiheessa jo hyvin kilpailuja alla, jota hyvät ajat 400 metrin aidoissa yleensä vaativat, Salonen selvitti.

Turussa Lehikoinen kohtaa esimerkiksi Jamaikan Shiann Salmonin, joka juoksi 400 metrin aidat viime vuonna aikaan 53,82, sekä britit Jessie Knightin ja Lina Nielsenin, jotka aitoivat viime kesänä ajat 54,09 ja 54,73