Suomen ja Itävallan välisen jääkiekon MM-kisaottelun tapahtumat ovat puhuttaneet paljon kamppailun jälkeen. Itkua ja porua on aiheuttanut Suomen 3–1-maali. Nyt myös entinen Leijonaluotsi Raimo Summanen on puhunut asiasta Ilta-Sanomissa.

Itävallan päävalmentaja Roger Bader väitti Iltalehdelle ottelun jälkeen, että otteluvalvoja olisi sanonut hänelle, että Ahti Oksasen tekemää 3–1-maalia edelsi paitsio.

Ilta-Sanomien mukaan ottelun videotuomari Jere Lahti näki tuomariston tehneen oikean päätöksen, koska videolta ei saatu kiistatonta todistetta paitsiosta.

Raimo Summanen piti Lahden selitystä pätevänä, kertoo Ilta-Sanomat. Hän päätti siitä huolimatta ladata melkoista tekstiä lehdelle.

– Kaksi kysymystä jää ilmaan. Ensimmäisenä on tämä urheiluun ikuisesti liittynyt kuka vetää kotiinpäin -kulttuuri. Siksi näissä hommissa pitää aina olla skeptinen, Summanen tykitti Ilta-Sanomille.

– Esimerkiksi tämä Lahti on Suomen Jääkiekkoliiton työntekijä. Ei tämän tason jutuissa voi olla niin, että videotuomari on samasta maasta kuin jäällä pelaava joukkue. Silloin pitäisi olla jonkun muun maan videotuomari. Sama kuin erotuomarien kohdalla, paalutti Summanen IS:lle.

Summanen mielestä toinen kysymys liittyy läpinäkyvyyteen videomateriaalin suhteen.

Tästä Ilta-Sanomien koko juttu.