Suomen jääkiekkomaajoukkue sai perjantaina hieman kiinni oikeasta juonesta Unkari-ottelun kolmannessa erässä. Leijonat murskasi lopulta Unkarin 7–1.

Maalien makuun pääsi myös Kaapo Kakko. Turnauksen ensimmäisen osumansa tehnyt NHL-hyökkääjä ei ole vielä päässyt kisoissa samanlaiseen lentoon kuin neljä vuotta sitten MM-karkeloissa.

Ylen asiantuntija Ismo Lehkonen tuntee Kakon hyvin. Hän esitti karun epäilyn siitä, että tuo yksittäinen maali ei välttämättä vielä vapauta hyökkääjän pelaamista.

– Kaapon olen aika hyvin oppinut tuntemaan, niin kyllä hänen pelinsä on puhtaasti pakottamista. Siitä puuttuu rentous, rytmi ja sellainen päättäväisyys, minkä hän saa itseluottamuksen kautta, avasi Lehkonen Ylelle.

– En ihan usko, että yksi maali siihen auttaa. Näkyy, että hänellä on hirveä vimma osoittaa Suomen kansalle, että on kehittynyt neljän vuoden aikana älyttömästi, jatkoi kiekkoguru.

Kakko itse kommentoi myös tilannettaan Ylelle.

– Minulla on ollut paikkoja, johon olen ollut tyytyväinen. Mutta ei sitä loputtomiin kestä, että paikkoja on ja mistään ei saa sisään. Totta kai voin sanoa, että hyvältä tuntuu, Kakko totesi Ylelle.

Tästä Ylen juttu.