Tenniksen Ranskan avointen linjaukset ovat kuohuttaneet myös valtameren toisella puolella. Myös kiekkotähti Max Domi ja NHL-legenda Teemu Selänne ovat reagoineet Alexander Zverevin kohtaloon.

Zverev ei voinut käsittää tuomariston toimintaa. Ranskalaistuomari kertoi organisaation linjanneen, että Zverev ei saa ottaa insuliinia kentällä. Linjauksen mukaan Zverevin on käytettävä vessatauko ottaakseen insuliinipistoksen. Ongelma on se, että vessataukoja on rajoitettu määrä.

Zverevillä diagnosoitiin ykköstyypin diabetes kolmen vuoden iässä. Hän avautui tilanteesta lehdisötilaisuudessa.

– He sanoivat, että näyttää oudolta, jos teen sen (insuliinipistoksen) kentällä. Ei se ole fiksua, koska ilman sitä elämäni on vaarassa. Mutta he sanoivat sen näyttävän oudolta, hämmästeli Zverev.

Max Domi hämmästeli asiaa.

– Tämä on absurdia. Ajatelkaa, että joku sanoisi urheilijoille, että he eivät voi juoda vettä kentällä. Niin ei kävisi koskaan. Tämä on vielä huonompi juttu! Unohtakaa pelaaminen ja suorittaminen. Jos on ykköstyypin diabetes, pitää antaa itselleen insuliinia selviytyäkseen! Älä koskaan piilottele sitä, että sinulla on ykköstyypin diabetes! Älä koskaan! tilitti Domi.

Domin viesti kosketti ilmeisesti myös Selännettä, sillä hän jakoi sen Twitterissä.

Päivitys tästä.

Max Domi

@maxdomi
This is absurd! Imagine telling athletes that they can’t drink WATER on the court/ bench. Would never happen. It’s even worse! Forget about playing & performing. As a T1D we need to manually give ourselves insulin to survive! NEVER HIDE THAT YOU’RE A T1D! Ever. SMH @rolandgarros