Viaplayn “Lähikuvassa: Mika Häkkinen” -sarjan neljäs jakso julkaistiin perjantaina 16.6. Ykköskuski vs. Kakkoskuski -jaksossa käsitellään tallikavereiden välistä asetelmaa F1-sarjassa.

David Coulthard oli Häkkisen pitkäaikainen tallikaveri McLarenilla. Häkkinen myönsi, että suhde oli vaikea.

– David oli vähän nuorempi, nokkava, näsäviisas. Mitä muita sanoja voisi löytää.

– Te ette heti ystävystyneet? tiedusteli juontaja Mervi Kallio.

– Ei se ollut niin yksinkertaista. David tuli mun tallikaveriksi vuonna 96. Mulla oli kauhea onnettomuus 95. Tulin onnettomuudesta takaisin kauteen 96 ensimmäisiin testeihin. Olin ihan luuranko ja puoliksi kalju päästä. Oli tehty kaikkia operaatioita. Ei David siinä tuntenut kylmää tai kuumaa. Enkä olettanutkaan, että se rupeisi mitään säälimään. En odottanut mitään sellaista. Se oli kyllä niin arrogant (ylimielinen) se hänen vastaanottoonsa, selitti Häkkinen.

Häkkinen teki selväksi, että hän ei hyväksynyt skottikuskin käytöstä. Kaksikolla kesti aikansa löytää yhteinen sävel.

– Taustalla oli myös se, että olin ollut tallissa jo muutamia vuosia. Asennoituminen oli sen vuoksi mielestäni todella koppava. En minä sitä hyväksynyt. Kun se lähti väärille raiteille, niin siinä kesti jonkin aikaa, ennen kuin ruvettiin ymmärtämään toisiamme. Siinä kesti varmaan sellaiset 15 vuotta, veisteli kaksinkertainen maailmanmestari.

Häkkinen nostaa myös yhden esimerkin luottamuspulasta.

– Vaikeaa oli aluksi. Se johtui siitäkin, että minä halusin voittaa ja David halusi voittaa. Se oli sitä työtä paljon. Davidin oli aika vaikeaa luottaa minuun… Sillä oli sellaisia erikoisia kysymyksiä, joihin vastasin ihan rehellisesti. Se katsoi minua suoraan silmiin ja sanoi: ”Nyt sä valehtelet.”

Viaplayn Lähikuvassa: Mika Häkkinen -haastattelusarja koostuu viidestä n. 20 min pituisesta
haastattelusta, jotka kaikki keskittyvät eri aihealueisiin Häkkisen elämässä.