Keihäänheittäjä Oliver Helander on ollut sosiaalisen median päivitystensä perusteella erittäin luottavainen kuntonsa suhteen. Todellisuus on toistaiseksi ollut hieman erilainen kisoissa.

Dohan Timanttiliigassa Helander jäi ilman tulosta. Viikonloppuna mies onnistui toki ylittämään 80 metrin rajan 80,50 metriä kantaneella kaarellaan Hengelossa.

Helanderiin kohdistuu isoja odotuksia. Mies täräytti viime vuonna 89,83 metrin kaaren ennen loppukauden loukkaantumismurheitaan.

Asiantuntija Mika Järvinen arvioi Ilta-Sanomissa Järvisen olevan ”matkalla oikeaan suuntaan”. Hän esitti samalla myös kritiikkiä miehen tekemistä kohtaan.

– Mielestäni iso haaste on siinä, että Helander tulee heittonsa lopun eli tukea vasten pehmeästi. Lisäksi hän jatkaa heittoaan niin, että vasen olkapää tulee liian nopeasti alas ja katse kääntyy liian nopeasti. Vaikka tehoja olisi, ne eivät saisi vuotaa, linjasi Järvinen IS:lle.

Järvisen mukaan on pystyttävä näkemään, että mitkään 80 metrin ylitykset eivät vielä kesää tee Helanderin kaltaisen nimen kohdalla.

– Ei siinä voi taputella: hyvä, että 80 metriä meni rikki, kun puhutaan 90 metrin heittäjästä. Ei tuollainen voi olla hyvä tulos, mutta se voi olla tyydyttävä, paalutti Järvinen IS:lle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.