Elämä voi heittää eteen yllättäviä haasteita, joiden vuoksi on pakko ottaa lainoja. Tämä saattaa aiheuttaa sen, että velat kasautuvat eri suuntiin ja kuukausittaiset lyhennykset alkavat tuntua ylivoimaisilta. Kokonaiskuva taloudellisesta tilanteesta hämärtyy ja raha-asiat stressaavat. Tässä tilanteessa yhdistelylaina voi olla tehokas ratkaisu, joka auttaa sinua parantamaan taloudellista tilannettasi ja saamaan sen taas tasapainoon.

Yhdistelylaina on lainatuote, jonka tarkoitus on yhdistää monet pienet lainat yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Sen avulla voit maksaa pois kaikki erilliset velat ja korvata ne yhdellä selkeällä kuukausierällä. Yhdistelylainan tavoite on säästää rahaa ja yksinkertaistaa talouden hallintaa.

Yhdistelylainan ottamista kannattaa harkita, jos sinulla on useita pieniä lainoja eri tahoille. Kaikenlaiset vakuudettomat lainat voidaan yhdistää. Tällaisia ovat esimerkiksi kulutusluotot, joustoluotot, osamaksut ja luottokorttivelat.

Lainojen yhdistäminen voi tuoda suuret säästöt. Ja kun myös kilpailutat yhdistelylainan, saat vielä lisää säästöjä. Lainan kilpailuttaminen onnistuu helposti Nordic Bankin lainavertailusivustolla. Tavoitat yhdellä ilmaisella hakemuksella jopa kymmeniä lainantarjoajia. Tarjousten joukosta on helppo valita edullisin yhdistelylaina.

Miksi lainojen yhdistäminen kannattaa?

Yhdistelylaina tekee elämästä huomattavasti helpompaa. Ei enää tarvitse maksaa eri velkoja eri tahoille, eri aikoihin, vaan sinulla on vain yksi selkeä kuukausierä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sinun täytyy pitää mielessäsi vain yksi maksuaikataulu ja sen ansiosta voit suunnitella talouttasi paljon paremmin.

Lainojen yhdistäminen auttaa siis selkeyttämään taloudellista tilannettasi. Sen sijaan, että sinun pitäisi pysyä selvillä useista eri lainoista ja niiden eräpäivistä, voit keskittyä yhteen lainaan ja yhteen kuukausittaiseen maksuun. Tämä vähentää raha-asioihin liittyvää stressiä.

Lainojen yhdistäminen voi tuoda paljon säästöjä. Kun lyhennät useita lainoja samanaikaisesti, maksat niistä jokaisesta myös kuluja. Yksittäisen lainan kuukausittaiset kulut eivät välttämättä ole kovin suuret, mutta kun maksaa monen lainan kuluja kuukaudesta toiseen, kertyy maksettavaa ajan saatossa paljon. Lisäksi pienissä lainoissa on yleensä korkeampi korko, joten voit säästää myös korkokuluissa, kun yhdistät lainasi.

Lisäksi takaisinmaksuajan voi sopia paremmaksi lainojen yhdistämisen yhteydessä. Voit pidentää laina aikaa, jolloin saat kuukausierästä pienemmän ja rahaa jää enemmän muihin tarkoituksiin. Tai jos haluat päästä velasta nopeammin eroon, voit lyhentää yhdistelylainaa nopeammin, jos taloudellinen tilanteesi sen sallii.

Näin lainat yhdistetään

Lainojen yhdistäminen tapahtuu seuraavalla tavalla:

1. Ota selvää nykyisistä lainoistasi.

Selvitä niiden määrä, korko, maksuaika ja kuukausierä. Tämä auttaa sinua hahmottamaan millaisia lainoja sinulla on ja saamaan kokonaiskuvan tilanteesta. Ja mikä tärkeintä, saat tietää, minkä kokoisen yhdistelylainan tarvitset.

2. Täytä lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla.

Kun olet laskenut, minkä kokoisen yhdistelylainan tarvitset, täytä lainahakemus. Täytä hakemus huolellisesti, jotta saat kilpailukykyisiä tarjouksia. Voit hakea yhdistelylainaa joko yksin tai yhteishakijan kanssa. Yhteishakija parantaa lainan saamisen mahdollisuutta huomattavasti. Yhteishakijan kanssa voit saada isomman summan lainaa ja lainalle pienemmän koron.

3. Vertaile tarjouksia.

Kun täytät hakemuksen Nordic Bankin nettisivuilla, tavoitat tuolla yhdellä ilmaisella hakemuksella jopa kymmeniä lainantarjoajia. Voit siis saada monia tarjouksia eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä. Niiden joukosta on helppo valita edullisin ja itselle sopivin yhdistelylaina.

4. Maksa kaikki pienet lainat pois.

Rahat siirretään tavallisesti yhden arkipäivän kuluessa. Kun olet saanut rahat tilillesi, pääset heti maksamaan muut laina pois. Maksa koko loppusumma kerralla kaikista muista lainoistasi, niin sinulle jää enää vain yksi kilpailutettu yhdistelylaina.

Kilpailuta yhdistelylaina Nordic Bankin lainavertailusivustolla

Nordic Bank on kotimainen lainavertailusivusto, joka kilpailuttaa yli 30 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä maksuttomalla hakemuksella. Saat siis yhdellä helpolla ja ilmaisella hakemuksella kattavan kuvan lainamarkkinoista. Nordic Bankin kautta voit hakea 500 – 70 000 euron suuruista lainaa ilman vakuuksia tai takaajia.

Yhdistelylaina kannattaa hakea lainavertailusivuston kautta, koska sillä tavalla tavoitat monia lainantarjoajia kätevästi yhdellä hakemuksella. Voit tietysti pyytää lainatarjouksen erikseen jokaiselta rahoituslaitokselta, mutta se on hankalaa ja vie paljon aikaa. Ajan säästämiseksi on järkevää käyttää lainavertailusivustoa.

Voit hakea lainaa meidän kauttamme, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot sekä puhtaat luottotiedot. Lainahakemuksen voi tehdä yksin tai yhteishakijan kanssa.

Hakemuksen voi tehdä, vaikka et olisi varma, voitko saada nyt lainaa. Saat sen selville lähettämällä lainahakemuksen ja katsomalla, saatko siihen vastauksia. Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä se velvoita sinua mihinkään.