Topi Raitanen kellotti keskiviikkona Joensuun Motonet GP:ssä 3 000 metrin esteet aikaan 8.27,75. Hän ilmoitti tavoittelevansa 8 minuutin ja 20 sekunnin alitusta, mutta tuo jäi haaveeksi.

Takana oli kaksi vaikeaa juoksua. Raitanen myönsi, että kesäkuussa tilanne näytti vaikealta.

– Nyt katsotaan, mitä tehdään. Siellä on muutamia kisoja tai sitten tehdään harjoittelujaksoa ja valmistaudutaan rauhallisesti kohti MM-kisoja, kommentoi mies Ylelle kisan jälkeen.

MM-kisat järjestetään elokuun lopussa Budapestissa. Arto Bryggare teki Iltalehdessä selväksi, että aikaa pitää parantaa valtavasti. Bryggarelta löytyy kuitenkin toivoa.

– 15 sekuntia minimissään pitäisi pudottaa. Onhan se paljon, mutta nyt oli kylmä ja tuulinen ilma ja kelitkin muuttuvat. Topi on valmentaja Janne Ukonmaanahon kanssa aika fiksu ohjelmoinnissa.

– Vähän aikaa sitten näytti vielä tosi pahalta, mutta nyt oli jo vähän parempaa. Voisi sanoa, että valoa tunnelin päässä. Olen myönteisesti tyytyväinen tilanteeseen, Bryggare sanoi Iltalehdelle.

Raitanen nappasi viime vuonna EM-kultaa ajalla 8.21,80. Kuten kaikki tietävät, on taso MM-kisoissa merkittävästi kovempi.

Tästä Iltalehden juttu.