Venäläinen hiihdon olympiavoittaja Aleksandr Legkov on selvästi Vladimir Putinin tukijoukoissa. Se selviää hänen tuoreesta ulostulostaan, josta kertoo uutistoimisto TASS.

Legkov avautui haaveilevansa siitä, että venäläishiihtäjät voivat kilpailla jälleen Venäjän lipun alla.

– Olin onnekas, että sain kisailla olympiakotikisoissa ja voittaa kuninkuusmatkan, kun palkintoseremoniassa oli presidenttimme. On surullista, että olen viimeinen urheilija, joka on nähnyt Venäjän lipun ja kuullut kansallislaulun palkintoseremoniassa. Sotshin jälkeen venäläiset kilpailivat olympiakisoissa ilman lippua.

– Rakastaako Putin ampumahiihtoa? Uskon Putinin rakastavan ampumahiihtoa, kuten jääkiekkoa, tennistä ja taitoluistelua. Hän on presidentti, joka tekee paljon Venäjän urheilijoiden eteen. Olen aina sanonut missään maassa kukaan urheilija ei saa yhtä paljon tukea kuin meillä. Putin on paras. Hän tukee urheilijoita ja urheilua. Meidän on tuettava häntä, propagoi Legkov.

Legkovin kommentit herättivät paheksuntaa ja ihastusta. Naishiihtäjä Veronika Stepanova asettui tukemaan miestä.

– Katson otsikoita ja kuvittelen, kuinka surullista ja ärsyttävää on, että jotkut(harvat) hiihtofanit ovat eri mieltä kuin Aleksandr. Ei teidän pidä loukkaantua! Tuntuu siltä, että kukaan venäläisistä hiihtäjistä ei ole samaa mieltä kanssanne. Se on tullut selväksi puolentoista vuoden aikana, eikö niin? No, voitte aina löytää itsellenne norjalaisen tai ruotsalaisen, joka on samaa mieltä kanssanne! keuhkosi Stepanova Instagramissa.