Lappeenrannan Motonet GP:ssä esiintyy keskiviikkona useita kovan luokan suomalaisnimiä. Mukana on myös kolmiloikan SE-mies Simo Lipsanen.

Lipsanen ei ole kilpaillut tänä vuonna vielä kertaakaan. Sesongin avaus on siirtynyt jalkavamman vuoksi.

– Aivan loppukeväästä jalkaterään tuli tuntemuksia, jotka eivät pienellä harjoituksen keventämisellä menneet ohi. Iskuttaminen piti jättää harjoituksista käytännössä kokonaan pois, eli loikka -ja juoksutreenit jäivät kuukauden ajaksi, joka luonnollisesti lykkäsi kilpailukauden avausta, Lipsanen kertoi SUL:n tiedotteella.

– Kesäkuun alusta pääsin takaisin lajitreenien pariin, ja nyt tilanne on hyvä, jatkoi Lipsanen.

Lipsasen nimissä on siis kolmiloikan Suomen ennätys 17,14 (vuodelta 2017). Lipsanen myönsi suoraan, että katse on jo ensi vuodessa. Silloin järjestetään EM- ja olympiakisat.

– Ensi kausi on itselleni iso vuosi. Tähtäin on tällä hetkellä jo siellä. Minulla ei ole rankingpisteitä, joten tämän kesän Budapestin MM-kisoihin pääsy edellyttäisi suoraa tulosrajaa, joka on 17,20 ja aika kova, Lipsanen avasi.

100 metrin aitojen SE-nainen Reetta Hurske on myös tulessa Lappeenrannassa. Hänellä on takana pieni treenijakso.

– Pari viikon treenijakso oli fyysisesti ja henkisesti ihan paikallaan. Nyt lähinnä juoksin vähän enemmän, mitä en alkukaudesta pystynyt tekemään, kun kisoja oli paljon, Hurske totesi SUL:n tiedotteella.