Viivi Lehikoinen onnistui perjantaina upeasti Lausannen Timanttiliigan 400 metrin aidoissa. Hän kellotti ajan 54,67 ja ylsi kakkoseksi.

Lehikoinen ei jäänyt kovin kauas aiemmin tänä kesänä tekemästään uudesta Suomen ennätyksestä 54,40. Kisan voiton vei Hollannin Femke Bol ajalla 52,76.

– Oli tosi hyvä juoksu. Viime ja tällä viikolla on ollut vähän ongelmia juoksun kanssa, eikä nytkään verryttelyssä tuntunut hyvältä. Ajattelin keskittyä siihen, että juoksen alun mahdollisimman kovaa. Se toimi Huelvassa ja nyt, Lehikoinen kommentoi SUL:n tiedotteella SE-juoksuunsa viitaten.

– Tämä kilpailu oli hyvä muistutus siitä, ettei fiilis ole se, mikä kertoo vireestä. Aina kannattaa mennä kisoihin avoimella mielellä, Lehikoinen jatkoi.

Lehikoisen treenikaverina tunnettu Bol löi siis suomalaisen 1,64 sekunnilla. Lehikoinen arveli itse kisan jälkeen, että oma aika olisi voinut olla vielä kovempikin.

– Itse ajattelin maalissa, että aika olisi voinut olla parempikin, kun Bol ei ole aiemmin ollut noin lähellä, Lehikoinen selvitti.