Norjalaistähti Jakob Ingebrigtsenin pöyhkeä käytös on herättänyt keskustelua MM-kisojen yhteydessä. Miehen eleistä olisi voinut luulla, että hänet kruunattiin maailmanmestariksi jo 1 500 metrin kisan erävaiheessa.

Toisin kuitenkin kävi. Itse MM-finaalissa brittijuoksija Josh Kerrin kiri oli liikaa, ja norjalaistähti taipui hopealle.

Ingebrigtsen reagoi tilanteeseen norjalaisen NRK:n haastattelussa. Selityksiä tietenkin löytyi, eikä supermies toki ollut pettynytkään.

– On vaikea olla pettynyt, koska viime päivät ovat olleet stressaavia. Tilanne on ollut pettymys, mutta ei tässä ole ollut kuin huonoa onnea.

Ingebrigtsen kertoi, että hänen kurkkunsa alkoi tuntua kuivalta sunnuntaina.

– Olen ollut pääosin itsekseni ja läheisteni kanssa viimeiset 12 viikkoa. On puhtaasti huonoa tuuria joutua tällaiseen tilanteeseen kaksi päivää ennen kohokohtaa.

– Se (kurkkukipu) huononi illalla ja välieräaamuna. Tänään tuntui paremmalta. Ajattelin, että se riittäisi, mutta tällaista tämä on. En olisi mielestäni voinut tehdä asialle mitään.

Ingebrigtsen paljati myös, että hänellä on ollut tänä vuonna ongelmia lantionsa kanssa.

– On ollut lantiovaivoja. En ole pystynyt hallitsemaan sitä. Kun treenaa paljon, tulee pieniä juttuja. Kaikilla on omat ongelmansa. Sairastuminen kaksi päivää ennen MM-finaalia ei ole ihanteellista. Tuntuu hullulta.