Suomalaiset nuoret huippulupaukset tekivät viikonloppuna kovaa jälkeä 14- ja 15-vuotiaiden SM-kisoissa. Päätöspäivän sankari oli Sisu Saarinen.

Hän paineli 14-vuotiaiden poikien 2 000 metrin SM-kultaan. Aika oli huima 5.48,43.

Kyseessä on historian valossa hirmuinen kellotus. Suomessa on viimeksi juostu samassa ikäluokassa yhtä kova aika 34 vuotta sitten. Jaakko Sohlo juoksi silloin ajan 5.44,29, joka on edelleen Suomen kaikkien aikojen paras tulos.

– Ristanen veti sopivaa vauhtia ekan kierroksen niin, että pääsin hyvään rytmiin jatkamaan omalla vedolla. En huolestunut, vaikka Rajaniemi sai minut kiinni. Tiesin, että pystyn lyömään uuden vaihteen silmään. Löysin hyvän loppukirin viimeisellä kierroksella, Saarinen kertoi SUL:n tiedotteella.

– Tarkoitus oli tappaa muiden vauhti heti ensimmäisellä kierroksella kovalla vedolla (58 sekuntia) ja vauhti säilyi hyvänä loppuun asti, Saarinen sanoi.

Jere Murto jatkoi myös sunnuntaina ilotulitustaan alle 14-vuotiaiden poikien kiekonheitossa, Voitto tuli tuloksella 55,82.

Murto on ikäluokkansa Suomen tämän vuoden tilastoykkönen kuulantyönnössä tuloksella 16,70, kiekonheitossa tuloksella 57,84, moukarinheitossa tuloksella 65,71 ja keihäänheitossa Suomen ennätyksellä 74,30.