Naisten seiväshypyn kautta aikojen ykköstähti Jelena Isinbajeva on ollut viimeisen kuukauden aikana otsikoissa Venäjällä.

Kesällä paljastui, että ME-nainen asustaa nykyään Teneriffalla. Siitä alkoi kova julkisuusmylly.

Isinbajeva ei sanonut kohun jälkeisessä ulostulossaan mitään erityisen kriittistä Venäjää kohtaan. Hän kuitenkin vähätteli esimerkiksi sotilasarvonsa merkitystä.

Venäjällä ei kuitenkaan ole ilmeisesti siedetty poikkeamaa hallinnon linjasta. Sen jälkeen on alkanut julkisuusmylly, jossa kaiken maailman venäläisvaikuttajat Jelena Välbeä myöten ovat kritisoineet Isinbajevaa.

Nyt esiin on astunut Svetlana Feofanova. Hän on itsekin seiväshypyn maailmanmestari. Isinbajeva vei 2000-luvun alussa hänen valtikkansa lajin parhaana venäläisenä.

Feofanova lyttäsi Isinbajevaa kunnolla ja avautui Sports.ru:lle vuosien takaisista riidoista. Hän kertoi saaneensa vuoden 2002 EM-kisojen yhteydessä tietoonsa, että Isinbajeva ei halua enää puhua hänelle.

– Hän lopetti sanomasta hei. Ennen sitä emme olleet ystäviä, mutta tervehdimme toisiamme ja juttelimme hieman.

– Valehtelisin jos väittäisin, että en välittänyt asiasta. Lena (Isinbajeva) ei huomioinut ketään muuta. Haastattelussa hän sanoi olevansa yksin omaa luokkaansa.

Feofanova kertoi pitäneensä Isinbajevaa erittäin kunnianhimoisena persoonana. Naisen käytös ei kuitenkaan saa synninpäästöä.

– Hän ei esimerkiksi tervehtinyt ketään samassa bussissa. Se on rumaa, huonoa käytöstä. Hän rakensi ympärilleen aidan. Olimme normaalisti sen ulkopuolella ja kommunikoimme. Hänellä oli luultavasti vaikeaa sen ulkopuolella.