USA:n Katie Moon ja Australian Nina Kennedy jakoivat naisten MM-kisojen seiväskullan tuloksella 490. Wilma Murto oli kisan kolmas. Myös ME-nainen Jelena Isinbajeva seurasi finaalia – ainakin tuloslistan osalta.

Isinbajeva on ylivoimaisesti kautta aikojen paras naisseiväshyppääjä. Isinbajeva antoi siitä muistutuksen Instagramissa.

Hän jakoi naisten tämän vuoden finaalin jälkeen videon Helsingin vuoden 2005 MM-kisoista. Isinbajeva voitti tuolloin maailmanmestaruuden ME-tuloksella 501. ME-tulos (506) on edelleen hänen nimissään.

Isinbajeva on pitkään ollut tukkanuottasilla kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtajan Sebastian Coen kanssa. Hän läksytti jälleen miestä ja nosti itsensä jalustalle.

– Muistutan uudelleen kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtajaa Jelena Isinbajevan vaikutuksesta yleisurheilun kehitykselle viimeisen 20 vuoden aikana.

– Se, että yleisurheilun kansainvälinen johto yrittää niin kiihkeästi vaientaa historian heidän sääntömuutostaan edeltävältä ajalta vain todistaa saavutusteni suuruuden, merkityksen ja ikuisuuden.

Isinbajevan purkaus on seurausta kansainvälisen yleisurheiluliiton World Athleticsin MM-kisojen alla julkaisemasta listauksesta, jossa oli ”40 merkittävintä yleisurheilijaa maailmassa”. Listauksessa oli 40 naisurheilijaa. Heistä yksikään ei ollut venäläinen.

Video tästä.