Norjalaisen juoksijan Jakob Ingebrigtsenin käytös on hämmästyttänyt yleisurheilun MM-kisoissa. Myös jenkkilegenda Michael Johnson on avannut suunsa.

Ingebrigtsen, joka kilpailee vielä sunnuntaina 5 000 metrin kisassa, taipui 1 500 metrin kisan hopealle. Hän selitti kisan jälkeen medialle, ettei ollut täydessä kunnossa.

Ingebrigtsen paljasti kärsineensä kurkkukivusta, joka ei helpottanut tarpeeksi. ”On turhauttavaa, ettei ole parhaimmillaan tärkeimmällä hetkellä”, tilitti Ingebrigtsen medialle.

Johnson voitti omalla urallaan esimerkiksi neljä olympiakultaa ja kahdeksan maailmanmestaruutta. Hänellä oli antaa omat ohjeensa Ingebrigtsenille.

– Jos hän ei välitä ihmisten mielipiteistä, tulee kaikki menemään ok. Jos ihmisten näkemykset vaikuttavat häneen, tulee olemaan rankkaa! Uhmakkuus (ehkä ylimielisyys) hyvinä hetkinä, mutta kiukuttelu ja tekosyyt heikkoina hetkinä johtavat negatiivisiin ajatuksiin, linjasi Johnson X-palvelussa.

Viesti tästä.

Michael Johnson

@MJGold
If he’s doesn’t care what people think of him he”ll be fine. If he’s affected by people’s perceptions it’ll be tough! Showing bravado (maybe arrogance) in good times but petulance and excuses in bad times, results in major negative sentiment.

Cathal Dennehy

@Cathal_Dennehy
"It's frustrating to not be at your best when it matters most."

Jakob Ingebrigtsen reveals he has struggled with illness in recent days and wasn't feeling good from early in the race.