Alle 22- ja 19-vuotiaiden SM-kisat järjestettiin viikonloppuna Tampereella. Mukana oli myös aikuisten MM-kisoista tuttuja nimiä, kuten Silja Kosonen.

Kosonen otti omansa moukarikisassa. Hän voitti hienolla tuloksella 70,30. Ylivoima oli murskaavaa 22-vuotiaiden sarjassa, sillä Aada Koppeli oli kakkonen tuloksella 59,80.

– Siljalla on ollut hurja viikko: MM-kisoissa karsinnat ja finaali, joista kotiin tuomisina uran kaksi pisintä heittoa ja viides sija. Ja sitten vielä oman ikäluokan SM-kisat, joissa edelleen jatkui yli 70-metristen putki, hehkutti TuUL Yleisurheilu Instagramissa.

Kosonen kertoi SUL:n tiedotteella, että vain MM-mitali olisi voinut estää SM-kisaurakan.

– Meillä oli diili, että tulen tänne, jos ei yllätysmitalia MM-kisoista tule. Silloin palkintojenjako olisi ollut seuraavana päivänä eli eilen, Kosonen kertoi.

– Täällä ollaan. Ensi vuonna en päässe enää näihin kisoihin, kun olympialaiset ovat samaan aikaan. Halusin tulla tänne, koska näillä kisoilla on minulle paljon tunnearvoa ja arvostan näitä kisoja.

– Yli 70-metrinen tuli täälläkin, ja iloinen asia oli sekin. Pelkäsin pahempaa tulosta, miten sen nyt kauniisti sanoisi, koska oli aika tavalla kuollut olo matkustamisen jälkeen. Sain sentään jotain jaloistani puristettua, Kosonen sanaili SUL:n tiedotteella.